Heist-op-den-Berg ging op zoek naar een expert die creatieve ideeën ontwikkelt om het centrum als aantrekkelijke shop-, horeca- en belevingslocatie op de kaart te zetten. De samenwerking werd gevonden bij CityD-WES, waar Sigrid Defurne en Jan Boots vanaf nu aanspreekpunt zijn voor het gemeentebestuur, handelaars, horeca-uitbaters, handels- en andere verenigingen.

“We zijn blij dat we zo snel kunnen van start gaan met CityD-WES”, vertelt schepen Eva Van den Brande, bevoegd voor citymarketing .”Als we een nieuw personeelslid hadden aangeworven, moest die zich ongetwijfeld in de materie inwerken. Nu kunnen we beroep doen op een bureau met uitgebreide ervaring dat onmiddellijk aan de slag gaat”.

Ook Wim Dom, coördinator Economie, Evenementen en Toerisme voor Heist-op-den-Berg, is enthousiast om de verkennende gesprekken met alle Heistse actoren in te plannen. “Op die manier toetsen we af wat de lokale vragen en noden zijn zodat we die gericht kunnen opvolgen.”

Lees hier het artikel.

CityD-WES begeleidt naast Heist-op-den-Berg ook andere steden en gemeenten bij het centrummanagement. Kirsten Blanckaert in Aarschot, Silvie Vandewijer in Beringen, Mathias Declerck in Dilbeek en Jan Boots in Halle. Jan volgt ook overkoepelend het centrummanagement op.

De essentie is namelijk overal dezelfde: samen kunnen we meer en visie zonder uitvoering is dode letter. Centrummanagement is geëvolueerd van een promotiegerichte benadering naar een meer vastgoedgerichte benadering. CityD-WES heeft deze evolutie mee mogen vorm geven en kan intussen bogen op tonnen ervaring.

Van centrummanagement over citymanagement naar citymarketing of omgekeerd.

Het één geeft uitvoering aan het ander. Regio’s, steden of gemeenten wensen aan de hand van hun kernkwaliteiten duidelijke keuzes te maken, zodat bewoners, bezoekers en bedrijven duidelijk weten welke omkadering ze krijgen aangereikt zowel naar aanbod van stedelijke voorzieningen als naar infrastructuur. Het DNA van een stad of gemeente speelt hierbij een belangrijke rol als rode draad in de communicatie.

Citymarketing is vandaag de strategische communicatiekapstok bij uitstek waar hele stedelijke administraties hun dienstverlening aan kunnen ophangen. Een consequente toepassing verhoogt de herkenbaarheid, het samenhorigheidsgevoel, de fierheid voor bewoners en betrokkenen. Citymarketing gaat verder dan de creatie van een nieuwe huisstijl, het is de bepalende factor voor het meerjarenbeleid van een overheid.

Centrummanagement binnen Heist-op-den-Berg

Tijdens de opstart loopt een kennismakingsronde met aansluitend het versturen van een eerste nieuwsbrief. Via deze periodieke nieuwsbrief worden alle actoren op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen het centrummanagement. Uiteraard komen overleg, suggesties en uitwerking op de eerste plaats; daarvoor is centrummanager Sigrid Defurne op vaste tijdstippen in Heist-op-den-Berg aanwezig. Je kunt haar bereiken via sigrid.defurne@cityd-wes.be en binnenkort ook via centrummanager@heist-op-den-berg.be.

Heb jij ook vragen rond citymarketing en centrummanagement? Wens je meer te weten over CityD-WES? Contacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33