Het nieuwe Winkelhierlied werd door Unizo Vlaams-Brabant en Brussel op donderdag 28/10 gelanceerd in Aarschot. CityD-WES verzorgt het centrummanagement voor de stad en kon meegenieten van het feest (zie filmpje).

Het nieuwe Winkelhierlied werd gecomponeerd door Miguel Wiels, met tekst en zang door Ronny Mosuse.  Het lied werd in Aarschot live gebracht door een Aarschotse stem, in een akoestische versie. Zo kreeg niet alleen de aanstekelijke melodie, maar ook de tekst met de Winkelhier-boodschap de nodige aandacht. Die tekst werd in de stad op de etalages van verschillende handelszaken geschilderd door lokale artiest Roeland Holemans. 

Lancering van het nieuwe Winkelhierlied in Aarschot

Leuk om weten is dat schoenenzaak Bottine, waar de lancering plaats vond, vijf jaar geleden zelf als pop-up is gestart. Wist je dat CityD-WES steden en gemeenten met het merk CityD begeleidt bij ondersteuning voor hun beleid lokale economie? In Dilbeek lanceerden we bijvoorbeeld het pionierend concept ‘Dilbeek voor Durvers’ dat ondernemers aantrekt om te proeven van ondernemerschap. Tot 2024 kunnen ondernemers hun concept aftoetsen in één van de hippe units. De nadruk ligt op kwaliteit, esthetiek en doorgroeikans naar een permanente inplanting in Dilbeek. Alles gebeurt onder deskundige begeleiding en tegen laagdrempelige voorwaarden.

Op een aantal weloverwogen locaties in Dilbeek zullen units geplaatst worden waarin ondernemers hun concept kunnen uittesten. Via deze locaties wordt zowel fysiek als visueel een link gemaakt met de bestaande handelszaken en met de troeven in de kern. Voor de units wordt samengewerkt met Office-Drop, een Dilbeekse onderneming die (tuin)kantoren, bijgebouwen en andere units produceert met nadruk op kwaliteit. Er werd gekozen voor uniform uitziende units die stijlvol geïntegreerd kunnen worden in de publieke ruimte. De units worden van A tot Z afgewerkt en instapklaar opgeleverd. De ondernemer kan vervolgens het interieur verder afstemmen op het concept. Er kunnen 10 units terzelfdertijd in uitbating zijn. De ‘Dilbeekse Durvers’ kunnen hun concept uitproberen voor maximaal één jaar. Gedurende deze periode wordt ook al ingezet op een uiteindelijke doorgroei naar een vaste inplanting in Dilbeek. Lees er hier meer over.

Zoek je als stad of gemeente ook ondersteuning voor lokale economie en/of centrummanagement? Contacteer ons: https://cityd-wes.be/#contact!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33