Naast onder andere Overijse, Heist-op-den-Berg en Dilbeek ondersteunt CityD-WES ook in Aarschot de lokale economie. Als actie in het kader van leegstandsbestrijding en om het ondernemerschap in Aarschot te stimuleren, werd de wedstrijd ‘Win je Zaak’ georganiseerd. De winnares krijgt 20.000 euro om haar winkel uit te bouwen.

Kirsten Blanckaert is voor CityD-WES in Aarschot aangesteld als starters- en vastgoedbegeleider. Haar takenpakket bestaat onder andere uit het aanspreken van pandeigenaars, starters en pop-ups begeleiden bij het aanvragen van subsidies, organiseren van wedstrijden zoals ‘win je zaak’,… Ook in Aarschot worden er voor de handel verschillende acties uitgewerkt volgens een klavertje vier waarbij maatregelen worden getoetst op vlak van het functionele, het organisatorische, het ruimtelijke en op vlak van communicatie en promotie.

Kirsten werkt vanuit de stad nauw samen met de middenstandsraad MIA en de handelsvereniging Aarschot Parelt.

De wedstrijd ‘Win je Zaak’ was een groot succes met maar liefst 107 inschrijvingen. Na een eerste selectie kwamen de deelnemers hun concept voorstellen aan de jury. Die koos 15 finalisten.

De jury bestond uit:

  • Nadia Van Sweevelt: Diensthoofd Lokale Economie en Toerisme van de stad Aarschot
  • Bert Van der Auwera: Schepen van Lokale Economie en Ruimtelijke Ordening én ondernemer
  • Alexander Leysen: Bestuurssecretaris detailhandel van provincie Vlaams-Brabant
  • Steven Aerts: Retail en Marketing expert, docent UCLL, eigenaar Bombarie Business en vertegenwoordiger van UNIZO
  • Clement Van Der Auwera: Ondervoorzitter Horeca Vlaanderen regio Noord-Brabant en CEO Group VDAL
  • Koen Naulaerts: Voorzitter Aarschot Parelt en horecaondernemer
  • Kirsten Blanckaert: Expert Lokale Economie, starters- en pandenbegeleider voor de stad Aarschot en Wedstrijdcoördinator

Alle finalisten kregen een professionele startersbegeleiding van Unizo zodat ideeën werden omgezet in succesvolle businessplannen. Dit resulteerde in negen definitieve finalisten.

Op 21 juni 2023 maakte de jury de hoofdwinnaar bekend: Maartje Elen met ‘Maartjes Taartjes’.

Maartje wint een jaar gratis huur, openingspubliciteit ter waarde van 1.000 euro en een inrichtingssubsidie ter waarde van 5.000 euro om haar droomzaak uit te bouwen. Een totale waarde van 20.000 euro!

Zoals vele andere ondernemers, startte Maartje in bijberoep met het maken van de taartjes. Ze is blij om eindelijk van haar hobby haar beroep te kunnen maken.

Naast de hoofdprijs werden nog drie andere prijzen uitgereikt: aan ‘Flower Power’ (DIY-bloemenwinkel), ‘Geek Market’ (bordspellen en card games) en tweedehandswinkel ‘EBI’. Zij krijgen elk een startersbudget van 4.200 euro.

Ook de andere deelnemers zijn eigenlijk winnaars, want het gelopen traject bracht hen veel kennis en inspiratie bij. De stad Aarschot blijft hen aanmoedigen om alsnog hun droom waar te maken. Meer info over de deelnemers vind je op de website ‘Win je Zaak’.

Wil je meer weten over onze pijler Citymarketing en Centrummanagement en de ondersteuning die we je met ons merk CityD kunnen bieden? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33