CityD-WES lichtte tijdens de Oost-Vlaamse impactweek het project rond wasbare luiers toe in een webinar (te herbekijken via de link hieronder). Het luierproject past volledig binnen het idee van een duurzame toekomst voor iedereen en wordt dan ook met veel interesse gevolgd. Samen met de stakeholders introduceren we participatief en co-creatief herbruikbare luiers in de Gentse kinderopvang via business cases.

Na een oproep vanuit de provincie Oost-Vlaanderen werd de stad Gent geselecteerd om er pilootprojecten te ontwikkelen rond de omschakeling van wegwerpluiers naar wasbare luiers.

De scope beperkt zich nu tot kinderdagverblijven, maar ook onthaalouders, particuliere ouders, materniteiten en ouderenzorg worden dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden afval door wegwerpluiers.

CityD-WES voert met het merk DataD het begeleidingstraject voor dit project uit en werd door de provincie Oost-Vlaanderen gevraagd om deel te nemen aan de Oost-Vlaamse impactweek. Hier lees je meer over de fasen binnen het project rond de omschakeling van wegwerpluiers naar wasbare luiers en de stappen die al werden gezet.

Tijdens de impactweek van 30 mei 2022 stond alles in het teken van circulaire en sociale economie. Bedrijven en organisaties zetten hun deuren open, organiseerden workshops of deelden goede praktijken en ervaringen. Ook wij mochten samen met OVAM, de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen het project rond de wasbare luiers toelichten. Het werd een webinar waarin opbouw, achtergrond en lessons learned centraal stonden. Daarbovenop was er gerichte interesse vanuit andere steden en gemeenten en vanuit de onderwijswereld.

Tijdens de week van de impact kwamen heel wat voorbeelden aan bod van hoe circulaire en sociale ondernemers volop gaan voor positieve verandering en op welke manier zij impact genereren op tal van maatschappelijke vraagstukken. Lokale besturen, ondernemers en organisaties werden geïnspireerd om volop in te zetten op een duurzame transitie. Kortom, een week bomvol inspiratie om er samen een duurzame toekomst van te maken!

Ook geïnteresseerd in participatie en co-creatie? Wil je met jouw project ook impact genereren en duurzaamheid voorop stellen? Wens je meer te weten over CityD-WES? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33