SMART LMI is een project van de Europese Commissie Erasmus+ en staat voor “Skills Matching And Real Time Labour Market Information”. Naast CityD-WES voor België, werken nog partners mee uit het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Griekenland en Ierland.

Het doel van dit project is het ontwikkelen en testen van een app die de brug bouwt tussen open arbeidsmarktinformatie en vaardigheidstesten of competentietesten.

Op donderdag 17 december 2020 vond het finale evenement van SMART LMI plaats met als thema ‘Integrated digital tools for career management’.

De SMART LMI-app brengt verschillende functies van verschillende Europese loopbaandiensten samen via een zeer gebruiksvriendelijke user-interface met de volgende functionaliteiten en voordelen:

• Het vergemakkelijkt de ontwikkeling van een CV met behulp van de Europass Curriculum Vitae Composer. Hiermee wordt snel en gemakkelijk een gedetailleerd, gestructureerd en herbruikbaar CV opgesteld dat werkzoekenden kan helpen bij het solliciteren in heel Europa.

• Het gebruikt LMI-gegevens van Skills Panorama om meer te weten te komen over salaris, vraag en vereisten voor verschillende carrières. Het voordeel is dat het de werkzoekende in staat stelt om onmiddellijk te identificeren naar welke carrières er veel vraag is, waar deze carrières zich binnen Europa bevinden, in welke bedrijfstakken er tewerkgesteld wordt en wat de verwachte groei van deze carrières is.

• Het gebruikt gegevens van het ESCO-platform om te leren welke vaardigheden, kennis en competenties nodig zijn voor een bepaalde baan. Dit geeft de werkzoekende informatie over wat er bij verschillende banen betrokken is, van de betrokken activiteiten tot welke attributen vereist zijn voor die activiteiten.

• Het zoekt naar vacatures op het EURES-vacatureplatform. Dit helpt de werkzoekende om snel beschikbare vacatures in heel Europa te identificeren.

Het slotevenement op 17 december vond online plaats omwille van de covid ristricties.

Het programma zag er als volgt uit:

  • Voorstelling van het SMART LMI project en de applicatie;
  • Tool assessment: voorstelling van de resultaten van de evaluatie van de SMART LMI toepassing met hierbij voordelen, nadelen, kansen voor toekomstige ontwikkelingen;
  • Aanbevelingen om het prototype verder te ontwikkelen naar een mainstream toepassing.

Meer info omtrent SMART LMI, de applicatie en rapporten kan je terugvinden op www.smartlmi.eu.

Wens je meer te weten over de projecten van CityD-WES? Bekijk ons portfolio en contacteer ons voor meer informatie!

Met het merk DataD exploreren we voor bedrijven en organisaties nieuwe marktmogelijkheden. Op basis van objectieve analyses, haalbaarheids- en/of potentieelonderzoek bepaal je de juiste organisatorische of marktgedreven keuze.

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33