Welke dokter? Een pandendokter! Net wanneer je dacht dat jouw medische kennis er in 2020 fors op vooruit is gegaan, komt deze soort dokter aangewaaid. Hij helpt geen mensen, maar steden en gemeenten. Daar vormt leegstand van handelspanden de laatste jaren een steeds groter probleem.

Binnen het project ‘Straat in het Vizier’ onderzoekt CityD-WES in opdracht van de provincie Antwerpen vijf steden en gemeenten uit de Antwerpse Kempen: Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Hoogstraten en Mol. We gaan na op welke manieren ze hun conceptstreet kunnen versterken. De conceptstreet is de straat per stad/gemeente die voor het project werd gekozen. Voor Mol is dat bijvoorbeeld de Statiestraat.

Het project kreeg een heel brede invulling met een acquisitietraject, workshops (zoals die in Geel), de opmaak van websites (zoals die van Heist-op-den-Berg) en ook de pandendokter.

Samen met een architect en een vertegenwoordiging van de lokale dienst economie trokken we erop uit om de handelsleegstand in de conceptstreet in kaart te brengen. We bekeken enkele leegstaande handelspanden van dichterbij. Hun mogelijk potentieel werd ingeschat, rekening houdend met de identiteit van de conceptstreet en de omliggende buurt.

Het resultaat is een adviesrapport waarmee de stad of gemeente aan de slag kan. Met een to-the-point analyse en inspirerende ideeën voor de invulling van het pand, kan de dialoog met eigenaar en potentiële huurders worden opgestart.

Ook geïnteresseerd in kernversterking voor jouw stad of gemeente?

Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33