Tijdens de kerstperiode brengen we bij CityD-WES sfeer en beleving naar de stadskern. Kerstmarkten met ijspiste zijn hiervoor ideaal, maar is het nog verantwoord om een tijdelijke ijspiste aan te leggen? Hoge energieprijzen en een focus op duurzaamheid laten ons andere opties bedenken. Een piste van kunstijs of een rolschaatspiste blijken voortreffelijke alternatieven. CityD-WES adviseert en begeleidt rondom de veranderingen in de stadskern.

De wereld verandert. Kerst wordt winterpret en schaatsen blijft schaatsen, alleen niet meer op ijs. Steden en gemeenten schakelen massaal over op kunstijs omdat de energiekosten voor echt ijs de pan uit swingen.

Zo voorziet de stad Brugge een drijvende kunstschaatspiste op het meer van het romantische Minnewater. De piste is sfeervol versierd en is gelegen langs de Lichtbelevingswandeling. De aanpalende Winterbar biedt zicht op het unieke decor.

Het verschil tussen synthetisch en echt ijs is amper merkbaar. Zo blijft plezier gegarandeerd voor jong en oud, en dit op duurzame wijze.

Nog een alternatief voor een ijspiste is een rolschaatspiste. De populaire sport is nooit echt ‘out’ geweest en bekoort een breed publiek. De stad Gent houdt de bezoekers tijdens hun schaatsbeurt droog door een piste in de Stadshal te voorzien. Ook hier maakt een après(rol)schaatsbar naast de piste de beleving compleet.

copyright Stad Gent – Dienst Toerisme

We kunnen dus stellen dat beleving primeert en dat er duurzame alternatieven te vinden zijn voor de traditionele ijsschaatspiste. Bij CityD-WES zijn we ervan overtuigd dat er veel manieren zijn om de economische functie van de stadskern hand in hand te laten gaan met recreatie. We helpen je graag om alles in goede (schaats)banen te leiden!

Ook geïnteresseerd in oplossingen om (kerst)beleving in de stadskern te brengen? Wens je meer te weten over onze pijlers Lokale economie & Retail en Citymarketing & Centrummanagement? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33