In het persartikel in het Belang van Limburg van 29 mei geeft onze CEO Jan Boots zijn opinie over lokale economie. Benieuwd naar zijn advies voor de lokale besturen en zijn mening over de (kleinere) handelskernen? Onder de tekst lees je het volledige artikel.

De leegstand neemt al jaren toe, en na stevige concurrentie van de baanwinkels kwam daar de afgelopen jaren nog e-commerce bij. En dan is corona niet meer dan een katalysator. Hoe pakken lokale besturen de leegstand dan best aan?

Leegstand is vaak langdurig van aard, maar het is natuurlijk niet zo simpel om van de eigenaars de grote boosdoeners te maken. Ook schaalgrootte, verblijfsduur van de consument en de manier van inkopen doen wijzigde sterk.

Aan lokale besturen om beleid te voeren afgestemd op die consument met vele petten. Een beleid met stimulansen, ook voor eigenaars. Dat zal zwaarder doorwegen dan een leegstandsbelasting. Eerst de wortel, dan de stok.

Heb jij ook vragen rond lokale economie en retail? Wens je meer te weten over CityD-WES? Contacteer ons!

Jan Boots CityD-WES

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33