In een serie van white papers buigt CityD zich over hedendaagse omgevingsvraagstukken. We onderzoeken telkens een integrale oplossing met aandacht voor lokaal draagvlak en haalbaarheid. De verschillende domeinen liggen in de balans en verheffen elkaar of werken elkaar tegen. Op deze manier is steeds maatwerk nodig om tot de beoogde doelstellingen te komen.

In een eerste white paper vind je de mening van Quinten Cormenier, consultant spatial economics, over de betaalbaarheid van de vastgoedmarkt, zowel voor wonen als handel. De stijgende prijzen bezorgen iedereen kopzorgen, maar de overheden zijn in staat hun steentje bij te dragen. Of maken ze de prijs enkel maar duurder met een reeks van regels en voorschriften?

CityD staat steden en gemeenten bij in het versterken van de lokale en regionale dynamiek. Hierbij streven we naar een integrale aanpak met kennis van zaken in vijf pijlers: 1) handel en horeca, 2) toerisme en vrije tijd, 3) vastgoed en gebiedsontwikkeling, 4) lokale en regionale economie en 5) centrummanagement en citymarketing.

We gaan op zoek naar de juiste instrumenten om beleidsmatige oplossingen te bieden, denken hiervoor ook buiten de grenzen van de beleidsdomeinen en gaan het gesprek aan met alle stakeholders. Op deze manier ondersteunen we de duurzame transities nodig voor een kwalitatieve omgeving op alle fronten.

Ben je geïnteresseerd in de versterking van jouw stad of gemeente op ruimtelijk vlak? Contacteer dan zeker onze experten! Wens je meer te weten over onze pijler vastgoed & gebiedsontwikkeling? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33