Stad Brugge zette het ondernemersveld in de bloemetjes tijdens de eerste uitreiking van de Brugge Awards. Jan Boots, zaakvoerder van CityD-WES en voorzitter van de jury, mocht de prijs uitreiken voor beste nieuwbouw- of renovatieproject. Niet toevallig liggen deze projecten helemaal in lijn met onze dienstverlening: functie en patrimonium verbinden in de stedelijke en binnenstedelijke dynamiek.

Op maandag 5 juni 2023 vond de eerste editie plaats van de Brugge Awards. Heel wat bedrijven en stakeholders van het Brugse ondernemersveld vonden de weg naar het BMCC (Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge) op deze mooie maandagavond. Immers de Brugge Awards zouden voor de eerste keer bedrijven lauweren aan de hand van negen categorieën:

  • De beste start-up
  • De beste tech scale-up
  • De onderneming met de beste shopping-beleving
  • De beste horeca-zaak
  • De beste vertegenwoordiger van Flavourite Bruges
  • Het beste nieuwbouw- of renovatieproject
  • Het meest duurzame bedrijf
  • De Brugse Ambassadeur van het jaar
  • En last but not least: onderneming van het jaar
© Ekkow

De stad Brugge organiseert dit voor de eerste keer samen met Brugge.Inc. Brugge kan terugvallen op een zeer dynamisch economisch weefsel en het is dan ook belangrijk om het ondernemersveld jaarlijks in de bloemetjes te zetten.
Het werd zeker geen ‘ons kent ons’-verhaal. Brugge had een jury verzameld van hoofdzakelijk niet-Bruggelingen die elk hun sporen hebben verdiend in één van de negen categorieën.
Juryvoorzitter was onze zaakvoerder, Jan Boots, weliswaar met een kantoor in Brugge maar je kan deze Limburger moeilijk beschuldigen van partijdigheid. De juryvoorzitter beaamt dat de organisatie deze jurering zeer grondig en objectief heeft voorbereid. Ook de uiteindelijke winnaar werd na grondige screening van de diverse genomineerden in eer en geweten gekozen.

Enkel de ‘Onderneming van het jaar’ bleef open tot het laatste moment, want dit werd een publieksstemming. Vijf zeer gereputeerde bedrijven streden om de eer, die ging naar brouwerij De Halve Maan.

Onze juryvoorzitter mocht zelf de prijs uitreiken van beste nieuwbouw- of renovatieproject, helemaal in lijn met onze dienstverlening: hoe vinden functie en patrimonium elkaar in de stedelijke en binnenstedelijke dynamiek? Met andere woorden geen software zonder hardware. Hier kwam de Weyler-kazerne in de Brugse binnenstad, een pareltje van VDD Project Development en een ontwerp van Salens Architecten, als winnaar uit de bus.

Geen award-uitreiking zonder een spetterende receptie en afsluitend feest. En waar kan dat beter dan op de bovenste verdieping van het BMCC?

© Ekkow

Wil je meer weten over onze pijler Lokale Economie & Retail en de ondersteuning die we je met ons merk CityD kunnen bieden? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33