In opdracht van de gemeente Houthalen-Helchteren voert CityD-WES een studie uit rond gebiedsregie bedrijventerreinen in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. De studie maakt deel uit van het complex project ‘Noord-Zuid Limburg’, waarbinnen zeven mogelijk herontwikkelingen zijn teruggebracht naar drie voorkeustracés.

Het doel van de studie is om duidelijkheid te brengen in de mogelijke opportuniteiten en valkuilen voor de gevestigde bedrijventerreinen en de toekomstige ontwikkelingen in de keuze voor deze tracés. Op die manier krijgen bedrijventerreinen voldoende aandacht in de herontwikkeling van de N74 ofwel ‘de Noord-Zuid as tussen Hasselt en Eindhoven’.

Concreet richten we ons op de toekomstgerichte ontwikkeling van de bedrijventerreinen ‘Centrum Zuid’ en ‘Europark’ in Houthalen-Helchteren en ‘De Schacht’ in Heusden-Zolder. We focussen op herpositionering, tewerkstelling, duurzaamheid, uitwisselingen en synergieën.

CityD-WES startte de opdracht eind 2020 samen met Creosum. Andere betrokken partijen zijn VLAIO, de gemeenten, het middenveld, parkmanagement, bedrijven, enzovoort. Door middel van werksessies creëren we het nodige draagvlak.

Er wordt niet enkel een theoretisch kader afgeleverd maar ook een praktische uitwerking om deze drie bedrijventerreinen alle zuurstof te geven voor een optimale en duurzame ontwikkeling in de toekomst (uitgiftebeleid).

Wens je meer te weten over onze pijler vastgoed & gebiedsontwikkelingContacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33