CityD was aanwezig op het Stadsmakerscongres in Rotterdam. Het congres vertrekt van de idee dat we sámen stad maken: iedereen die zich betrokken voelt bij de stad vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie kan bijdragen aan de ontwikkeling van de stad. CityD nam deel aan verschillende werksessies die heel wat aspecten van Rotterdam belichtten. Slim en inspirerend!

Tijdens het Stadsmakerscongres werden specifieke thema’s en opgaven gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Het programma – met veel partners en initiatiefnemers – was dagvullend en bood een brede waaier aan mogelijkheden.

We konden deelnemen aan werktafels, er waren verschillende talkshows en er was keuze uit maar liefst 14 tours die de Rotterdamse binnenstad introkken. Een greep uit het aanbod: een talkshow via een communicatieplatform rond hoe jongeren de wooncrisis ervaren, het gebruik van de energiecrisis om zowel op sociaal als duurzaam vlak stappen te maken, bewoners aan het woord via zeggenschap, een blik vooruit op Rotterdam 2125,… Slim en inspirerend!

Een stad maak je dus niet enkel met het beleid, ook met eigen inwoners, ondernemers en stakeholders. Een stad wordt vooral gemaakt door de inzichten van iedereen die betrokken is.

Dit passen we bij CityD dagelijks toe wanneer we samen met steden en gemeenten werken rond lokale economie, gebiedsontwikkeling en centrummanagement.
Op basis van een gezamenlijke visie en aanpak bundelen we de krachten van betrokkenen totdat het juiste beeld van een stad wordt bereikt. Omdat elke stad/gemeente uniek is, zijn er andere noden waardoor telkens maatwerk vereist is.

Ook geïnteresseerd in stadsontwikkeling en lokale economie? Wens je meer te weten over onze pijlers Lokale economie & Retail en Vastgoed & Gebiedsontwikkeling? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33