Flanders Heritage Venues is een netwerk binnen Toerisme Vlaanderen van kwalitatieve event- en congreslocaties in erfgoedsites. CityD-WES was tussen 2018 en mei 2021 projectmanager voor dit project en begeleidde alle venues tijdens hun traject. Ondertussen ontvingen 21 locaties het label Flanders Heritage Venue. In juni werden zes nieuwe locaties bekend gemaakt: Plantentuin Meise, Gent ICC, het Provinciaal Hof en de Magdalenakerk in Brugge, de Handelsbeurs in Antwerpen en ZLDR Mine in Heusden-Zolder.

CityD-WES hielp de locaties bij het versterken van de (erfgoed)beleving in hun infrastructuur, communicatie en dienstverlening. We werkten hiervoor samen met Arrowminded en CityCubes.

Het begeleidingstraject stimuleerde en ondersteunde vergaderlocaties met advies op maat om te bepalen met welke verhalen, erfgoedelementen, boodschappen, emoties… ze zich gaan positioneren. En met welke middelen (interieuringrepen, acties, aanpassingen, producten, effecten…) ze hun meeting- en erfgoedbeleving gaan realiseren. Het begeleidingstraject mondt uit in een helder en consistent strategisch concept, een customer journey analyse die sterke en zwakke kanten van de venue blootlegt en een aantal creatieve voorstellen.

Heb je vragen rond toerisme & leisure? Wens je meer te weten over CityD-WES? Contacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33