Zaventem zet de samenwerking met CityD verder om er de lokale economie te ondersteunen. Na de creatie van de website ‘Winkel in Zaventem’ gaan we die tijdens de vervolgopdracht updaten en werken we de eindejaarsactie uit. De handelsverenigingen blijven hierbij een centrale rol spelen.

Sinds begin 2022 is CityD vaste partner van Zaventem voor het luik lokale economie. Na de succesvolle samenwerking, wordt nu de opdracht verlengd tot eind 2023.

Zaventem is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant met ruim 34.000 inwoners. De ligging in de Brusselse Rand zorgt ervoor dat Zaventem op vlak van lokale economie specifieke uitdagingen kent. Samen met CityD plaatst Zaventem de handelaars in de kijker. Zo creëerden we de website Winkelen in Zaventem > Start > Ontdek hier de handelaars van Zaventem! (winkelinzaventem.be) die informatie geeft over handelaars, online kopen, take-away en markten, maar waar je ook de kalender kan raadplegen en het nieuws over de handel in Zaventem kan volgen.

Tijdens onze vervolgopdracht gaan we de website updaten en ook via sociale media-kanalen zoals Facebook informatie brengen over de lokale economie in Zaventem.

Dit doen we in overleg met de handelsverenigingen, die we ondersteunen bij de uitwerking van acties en evenementen zoals de avondmarkten. Daarnaast werken we samen met de handelaarsverenigingen de eindejaarsactie uit zodat de kerstperiode een topper wordt voor de lokale handel.

Het doel is om er tegen eind 2023 een Raad Lokale Economie op te richten. Dit orgaan zorgt voor een gestroomlijnde uitwisseling van informatie tussen de gemeente en de handelaars waardoor een goede verstandhouding tussen beide wordt gegarandeerd en indien nodig snel over ideeën en acties kan worden beslist.

Wil je meer weten over onze pijler Lokale economie & Retail en de ondersteuning die we je met ons merk CityD kunnen bieden? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33