Overijse is één van de gemeenten waar CityD-WES er actief de lokale economie ondersteunt. Met de organisatie van een jobbeurs en ondernemersevenement werd de problematiek rond personeel in de kijker geplaatst. De grote opkomst geeft aan dat een jobbeurs zowel voor werkgevers als werkzoekenden nog steeds een goede manier is om dit actuele thema te belichten.

Omdat ondernemen en lokale economie een belangrijke plaats innemen bij de gemeente Overijse werd Silvie Vandewijer, consultant bij CityD-WES, er aangesteld als adviseur lokale economie. Zij ondersteunt de dienst lokale economie in regie.

Op 15 juni werd een jobbeurs georganiseerd in Overijse omdat vacatures nog steeds moeilijk ingevuld raken. Dit gebeurde in samenwerking met Unizo, GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling) en andere gemeenten uit de Druivenstreek: Tervuren, Hoeilaart en Huldenberg.

Op die manier konden werkgevers gericht op zoek gaan naar nieuwe werkkrachten uit de eigen streek en maakten ze tegelijk promotie voor hun bedrijf. Deelnemen was gratis.

Aansluitend sloten handelaars en ondernemers aan voor het netwerkmoment, voorafgegaan door een keynote gebracht door Geert Dehouck over ‘Met goesting werken’. Daarin werd stilgestaan bij het individu die ‘goesting’ moet hebben om te werken. Via het motivatiekompas, de verschillende menstypes en drijfveren werden de kwaliteiten van werkgever en werknemer onder de loep genomen. Kennis omtrent arbeid, werknemerschap en leiding geven kwamen uitgebreid aan bod.

Een niet te missen evenement dus voor al wie met goesting onderneemt in Overijse.

Wil je meer weten over onze pijler Lokale Economie & Retail en de ondersteuning die we je met ons merk CityD kunnen bieden? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33