Hogeschool Vives liet studenten via het principe van een hackathon een week lang oplossingen uitwerken voor uitdagingen op vlak van handelskernversterking en mobiliteit. Vijf West-Vlaamse steden, waaronder Brugge en Oostende, lanceerden hun uitdaging. Vives vroeg CityD-WES om de studenten vanuit de praktijkervaring te adviseren. Met innovatieve ideeën, nieuwe technologieën en een gezonde dosis creativiteit werd een maatschappelijke oplossing gezocht voor praktijkproblemen. CityD-WES voerde deze consultancy gratis uit en onderschrijft daarmee haar maatschappelijk doel op economisch vlak.

De hackaton vertrok vanuit de call van minister Crevits om de uitdagingen rond handelskernversterking aan te pakken. De burgemeesters of bevoegde schepenen van de steden Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare en Waregem lanceerden via een videoboodschap hun uitdaging. Aan de studenten om een aantal mogelijke oplossingen aan te reiken waarmee professionals in de steden aan de slag kunnen.

CityD-WES ging graag in op de vraag van Vives om mee te werken aan de hackaton door met gratis advies de studenten bij te staan bij het uitwerken van hun oplossing. Deze free consultancy past binnen het maatschappelijk doel van CityD-WES om de maatschappij economische inzichten bij te brengen.

In Oostende leverde Sigrid Defurne de studenten input rond mobiliteit, handel en leegstand. Drie cases om de leefbaarheid van de Torhoutsesteenweg – Mac Leodplein te verhogen.

In Brugge ging Mathias Declerck eveneens met drie cases aan de slag:

  • Local Love: lokale handel en handmade in Brugge op de kaart zetten
  • Parkeren in Brugge: handelaars ervan overtuigen dat een vermindering van parkeerplaatsen net positief kan zijn
  • Communicatie met allochtone ondernemers in de Smedenstraat verbeteren

Op vrijdag 29 oktober werden de winnende studententeams beloond met een waardebon.

Meer informatie over de hackaton vind je op de website http://www.revivesthecity.be

Ook geïnteresseerd in oplossingen op maat voor jouw vraagstukken over handelskernversterking en lokale economie? Wens je meer te weten over CityD-WES? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33