Wie in Vlaanderen een congres of meeting bijwoont, zou zich dat jaren later nog moeten herinneren dankzij de inspirerende beleving van het erfgoed. CityD-WES begeleidt in opdracht van Toerisme Vlaanderen meetinglocaties bij het versterken van de (erfgoed)beleving in hun infrastructuur, communicatie en dienstverlening. We werken hiervoor samen met Arrowminded en CityCubes. Meetinglocaties die het begeleidingstraject succesvol afronden, treden toe tot het netwerk van ‘Flanders Heritage Venues’, dat erfgoed en beleving koppelt aan internationale verwachtingen op het vlak van kwaliteit en dienstverlening.

Toerisme Vlaanderen selecteerde na oproepen eind 2017 en begin 2019 in totaal 25 meetinglocaties. Deze zeven locaties presenteerden zich op 22 januari 2021 aan een panel van experten alsof zij een organisatie vertegenwoordigen die eraan denkt om een congres in de locatie te organiseren: Augustijnenklooster (Gent) en ICC Gent, de Handelsbeurs (Antwerpen), De Plantentuin van Meise, de mijnsite van Heusden-Zolder, de Heilige Magdalenakerk en het Provinciaal Hof (Brugge). Na feedback van de jury zal Toerisme Vlaanderen beslissen of ze mogen toetreden tot het netwerk van ‘Flanders Heritage Venues’.

Het begeleidingstraject stimuleert en ondersteunt vergaderlocaties met advies op maat om te bepalen met welke verhalen, erfgoedelementen, boodschappen, emoties… ze zich gaan positioneren. En met welke middelen (interieuringrepen, acties, aanpassingen, producten, effecten…) ze hun meeting- en erfgoedbeleving gaan realiseren. Het begeleidingstraject mondt uit in een helder en consistent strategisch concept, een customer journey analyse die sterke en zwakke kanten van de venue blootlegt en een aantal creatieve voorstellen.

CityD-WES staat al vanaf 2017 in voor het projectmanagement en de customer journeys binnen de begeleidingstrajecten.

De voorbije maanden bezochten we coronaproof de deelnemende locaties en konden we vaststellen dat ze allemaal al heel veel beleving in zich hadden. Zo is het in de Magdalenakerk in Brugge mogelijk om te schommelen: Dieter zwiert tussen hemel en aarde 😊

Wens je meer te weten over onze pijler toerisme & leisureContacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33