De eerste fase van de studie rond gebiedsregie bedrijventerreinen in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder werd eind 2022 afgerond. De studie maakt deel uit van het complex project ‘Noord-Zuid Limburg’. CityD-WES staat aan de start van de tweede fase waarbij de visie samen met de betrokken partijen tot realisatie zal worden gebracht.

De heraanleg van de veelbesproken Noord-Zuid verbinding zal zijn weerslag kennen op vele vlakken. Zo is Houthalen-Helchteren in volle transitie. CityD-WES zorgde er mee voor dat de economische zones op en rond de belangrijke verkeersader werden meegenomen om ervoor te zorgen dat zij sterk staan tijdens en na deze transitie.

Het traject naar de revitalisering van de bedrijvenzones in Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder verloopt in twee fasen. Fase 1 werd aangevat in het eerste kwartaal van 2022 en is net voor het jaareinde van 2022 volledig afgerond. In deze fase werd het ruimtelijk-economisch toekomstbeeld bepaald.

Dit gebeurde in nauwe samenwerking met het complex project Noord-Zuid Limburg, de gemeenten Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Het volledige dossier is weldra raadpleegbaar via www.noordzuidlimburg.be.

Vandaag staan we aan de start van fase 2 waarbij de visie samen met de betrokken partijen tot realisatie zal worden gebracht. Studio Noord-Zuid-Limburg, de gemeenten en de bedrijven spelen hierin een belangrijke rol. Het volledige actieplan wordt momenteel door het beleid onderzocht waarna een participatiemoment met de betrokken ondernemingen zal volgen. De afbraak van panden naast de Grote Baan is gepland medio 2025. Het eerstvolgende infomoment voor bewoners is gepland op 14 februari 2023.

Voor deze studie slaan verschillende partijen de handen in elkaar:

–             De werkvennootschap
–             Studio Noord-Zuid Limburg
–             Departement Omgeving
–             Provincie Limburg
–             Vlaio
–             Gemeente Houthalen-Helchteren
–             Gemeente Heusden-Zolder

CityD-WES behoort tot het studieconsortium samen met Studio Levier, Creosum en Charlier Consult. Kirsten, Jan, Quinten en Ellen zijn de CityD-WES-teamleden die in de eerste fase waren betrokken. Maak hier kennis met hen en onze andere dynamische teamleden.

Ook geïnteresseerd in gebiedsregie? Wens je meer te weten over onze pijler vastgoed & gebiedsontwikkelingContacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33