CityD-WES staat in voor de kernversterking van Zaventem en lanceert samen met het bestuur het platform www.winkelinzaventem.be. Dit is een nieuwe stap in de digitalisatie van het lokale horeca- en winkelaanbod. Met een ontdek- en winactie, die is gekoppeld aan de eindejaarscampagne ‘Mag het iets meer zijn? Winkel in Zaventem!’ van de provincie Vlaams-Brabant, wordt de lancering extra in de kijker geplaatst.

Met de lancering van www.winkelinzaventem.be faciliteert het lokaal bestuur van Zaventem een nieuwe stap in de digitalisatie van het lokale horeca- en winkelaanbod in de gemeente. De actie kadert binnen de opdracht kernversterking die CityD-WES in Zaventem uitvoert.

Het platform zal dienst doen als digitale handelsgids en bevat heel wat functionaliteiten waardoor de website dynamisch, flexibel en actueel zal blijven. Bij de lancering hoort een ontdek- en winactie met mooie prijzen. De actie steekt zo ook een hart onder de riem van de lokale ondernemers die in deze uitdagende tijden een extra stimulans kunnen gebruiken.

Digitale handelsgids

Het aanbieden van een digitale handelsgids komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Eerder dit jaar werd samen met CityD-WES een onderzoek uitgevoerd naar behoeftes vanuit de markt en potentiële versterkende acties voor de lokale handel en wandel in Zaventem. Zowel aan de kant van de ondernemers als aan consumentenzijde werd de noodzaak om het horeca- en winkelaanbod digitaal terugvindbaar te maken duidelijk aangetoond. “De economie is in volle evolutie. Bakker, slager, restaurant, kledingswinkel, schildersbedrijf of nagelstyliste … Iedereen gaat online. Als bestuur willen we deze digitalisering faciliteren. De lancering van de online handelsgids is daarbij een belangrijke stap” aldus burgemeester Ingrid Holemans.

Eigen stijl en functionaliteit

De website wordt ontwikkeld samen met partner RAMdesign. Er wordt gekozen voor een platform dat een eigen leuke en geanimeerde stijl voor Zaventem combineert met uitstekende functionaliteiten. Eén van deze functionaliteiten is dat de ondernemers zelf alle informatie over hun zaak kunnen aanpassen en up-to-date houden. Een groot voordeel ten opzichte van de fysieke handelsgidsen die de afgelopen jaren werd opgemaakt. Wijzigen van openingsuren, toevoegen van een nieuwe activiteit, lancering van de persoonlijke website of aanpassen van het telefoonnummer; het is allemaal perfect mogelijk met enkele klikken in de eigen digitale etalage. Er is bovendien ook ruimte voor grafische input zoals het bedrijfslogo. De gegevens blijven zo steeds actueel voor de consument.

Piet Ockerman, schepen van onder andere middenstandsbeleid in Zaventem, stelt dat de online vindbaarheid primeert: “Een consument moet heel snel kunnen terugvinden welk aanbod er is in Zaventem. De informatie moet helder en duidelijk zijn. We kiezen daarom voor een platform op maat van Zaventem met ruimte voor eigen inbreng van de ondernemers. Ondernemingen die bijvoorbeeld take-away aanbieden of een eigen webshop hebben, zullen ook gemakkelijk consulteerbaar zijn.”

Mag het iets meer zijn?

Om de lancering van de website extra in de kijker te plaatsen, wordt ingepikt op het initiatief van de provincie Vlaams-Brabant die met het project ‘Mag het iets meer zijn?’ lokale ondernemers extra in de verf zet. Zaventem zal een digitale twist geven aan de campagne met ‘Mag het iets meer zijn? Winkel in Zaventem!’. Van midden december tot midden januari wordt elke week een prijsvraag gelanceerd via de website: www.winkelinzaventem.be. De antwoorden kunnen ook teruggevonden worden op deze website. Er wordt telkens een weekwinnaar geloot die een gemeentelijke cadeaubon ter waarde van 40 euro kan winnen.

“Er is in Zaventem een geweldig aanbod aan authentieke lokale zaken in mode, tuin, dier, voeding, vaklui, wonen, vrije tijd, diensten, transport, verzorging, beauty & wellness, horeca, elektro, etc.. Dit aanbod moet meer getoond worden aan de inwoners en bezoekers van onze gemeente. Als het dus iets meer mag zijn, winkel dan in Zaventem!” besluit schepen Piet Ockerman.

Lees hier de persartikels.

Ook geïnteresseerd in kernversterking? Wens je meer te weten over onze pijler lokale economie & retail? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33