Coronatijden brengen meer mensen aan het sporten. Bepaalde sportinfrastructuren draaien meer dan ooit op volle toeren terwijl andere noodgedwongen gesloten blijven. Het schril contrast tussen de gesloten fitness en de drukbezette padelvelden kan niet groter zijn.

Om onze klanten bij te staan in het onderbouwen van hun investeringsbeslissing voor een nieuwe locatie voert CityD-WES potentieelonderzoeken uit. We doen dit met ons merk DataD niet enkel voor supermarkten, maar ook voor sport- en leisure-infrastructuur. Zo hebben we recent diverse potentieelonderzoeken uitgevoerd voor fitnesszaken, padelterreinen en binnenspeeltuinen voor diverse locaties in België.

De methodiek die we hierbij gebruiken, is gebaseerd op het retailgraviteitsmodel. De kans dat een consument kiest om een bepaalde winkelvestiging of sportinfrastructuur te bezoeken, is recht evenredig met de grootte of aantrekkelijkheid van de vestiging en omgekeerd evenredig met de afstand/reistijd. Een potentieelonderzoek van CityD-WES levert jou een objectiverend inzicht in het potentieel van jouw vestiging. Hierbij wordt rekening gehouden met:

  • het demografisch potentieel (aantal inwoners, aantal gezinnen, evolutie, bepaalde leeftijdsgroepen in functie van de beoogde doelgroep, sportparticipatiecijfers, evolutie van de populariteit, verplaatsingsbereidheid,…);
  • het aanbod van de concurrenten;
  • de reistijd of afstand van het demografisch potentieel in het verzorgingsgebied ten opzichte van de verschillende aanbieders.

Het potentieelonderzoek geeft een inschatting van het aantal bezoekers op jaarbasis en het omzetpotentieel. Bij dit onderzoek houden we ook rekening met de populariteit van de sport. Het aantal padelleden bijvoorbeeld verdubbelt jaarlijks, wat op zijn beurt zorgt voor een stijgende vraag naar infrastructuur. Anderzijds is het ook belangrijk om het concurrentieel aanbod actueel in kaart te brengen. Ook bij padel groeit het aantal padelterreinen razendsnel.

Wens je het potentieel te kennen van een nieuwe winkelvestiging, sport- of leisure-infrastructuur? DataD is de ideale partner om uw buikgevoel aan te vullen met cijfers die spreken.

Wens je meer te weten over onze pijler marktstrategie & marktonderzoekContacteer ons!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33