“De leegstand in de Vlaamse winkelstraten wordt steeds groter.” Een waarheid als een koe én een item waarover zaakvoerder van CityD-WES Jan Boots werd geïnterviewd door De Standaard.

Jan werd voor drie jaar aangesteld als leegstandsmanager in Halle. Zijn uitgebreide achtergrond in lokale economie maakt Jan een specialist in handelskernversterking. En dat is wat Vlaamse steden en gemeenten nu nodig hebben. Door de coronacrisis kwam er heel wat aandacht voor nabijheid. Dat kan kleinere steden als Halle net in de kaart spelen.

Hier lees je het volledige artikel.

Ook Vlaams minister van Economie Hilde Crevits is zich bewust van het probleem van leegstand in de Vlaamse winkelstraten. Ze hoopt het tij te kunnen keren door in te zetten op handelskernversterking.

Er komt een “Profploeg” van experten en deskundigen die lokale besturen kosteloos adviseren over ruimtelijke planning, e-commerce, vastgoed, events, sociale media of stedelijke logistiek. Daarnaast komt er een ‘Investeringsfonds Handelskernversterking’ van 10 miljoen euro. Hiermee krijgen lokale besturen financiële ondersteuning om (leegstaande) panden aan te kopen, te transformeren en zo voor bedrijvigheid te zorgen. Alle goede voorbeelden die er al zijn op het terrein en die ook zullen ontstaan uit de profploeg en het investeringsfonds zullen verzameld worden op een online platform. Deze vitrine kan dan als inspiratie dienen voor andere lokale besturen.

Wil je met jouw stad of gemeente ook inzetten op handelskernversterking? Informeer je dan verder over onze pijler lokale economie en ontdek wat CityD-WES voor jou kan betekenen. Of contacteer Jan Boots voor een vrijblijvende afspraak op het nummer 0473 62 20 33.

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33