Bruggeling Mathias Declerck is de nieuwste aanwinst binnen de CityD-WES group en komt de organisatie op verschillende fronten versterken. Met zo’n 10 jaar ervaring op de teller haalt het bedrijf zo een gedreven expert lokale economie & retail in huis. Mathias zal ook toetreden tot de partnerstructuur van de groep.
Van links naar rechts: Dr. William De Groote, voorzitter raad van bestuur, Mathias Declerck, Jan Boots, gedelegeerd bestuurder
Begin 2020 fuseerden WES en CityD, twee sterke spelers op de markt van consulting en beleidsvisies inzake lokale economie & centrummanagement, toerisme & leisure, gebiedsontwikkeling & vastgoedbeheer en marktonderzoek, tot de CityD-WES group. Met deze bundeling van expertisevelden werd ook een nieuwe organisatiestructuur uitgetekend. Samenwerken met Mathias Declerck past dan ook perfect in dit nieuwe plaatje. Naast een uitgebreide knowhow brengt Mathias ook ervaring in kernversterking, projectmanagement, innovatie en productontwikkeling mee aan de tafel. Vanaf 1 januari 2021 treedt Mathias toe als aandeelhouder van CityD-WES NV.

“Het is een absoluut streven om zoveel mogelijk expertise en commitment langdurig te verankeren binnen de organisatiestructuur. CityD-WES zet ook in de toekomst de deur open voor nieuwe partners. Dit verhoogt de betrokkenheid en accentueert de wens om samen vele schouders te zetten onder ons project. Dit project is duidelijk afgelijnd: in België en daarbuiten een toonaangevende nichespeler zijn in (binnen)stedelijke dynamiek ten behoeve van overheden, vastgoedpartijen, belangenorganisaties en retailers, marktleider blijven op vlak van centrummanagement en beleidsvisies voor lokale economie, een betrouwbare onderzoekspartner zijn voor bedrijven en organisaties bij het opzoeken van groei- en marktopportuniteiten.“, vult  zaakvoerder Jan Boots hier aan.

Mathias Declerck startte zijn carrière als consultant marktonderzoek voor zelfstandigen, kmo’s en sectororganisaties. Al snel werden hier ook steden en gemeenten aan toegevoegd. Vanuit een kernversterkende filosofie begeleidde Mathias de laatste jaren verschillende lokale besturen via innovatieve trajecten zoals ‘Naar De Kern’ en ‘Straat in het Vizier’.

“De markt is het afgelopen decennium flink geëvolueerd. De nood van steden en gemeenten om toekomstgericht te bouwen aan een sterk handelsapparaat is uiteraard gebleven. Een onderbouwde en heldere visie blijft onontbeerlijk. Echter, omwille van de grilligheid van de markt en de dynamiek van de samenleving moet er ruimte zijn voor flexibiliteit en zelfs voor ad-hoc beslissingen. We leven in een tijd waar ‘experimenteer en leer’ de voorkeur geniet op stugge en langgerekte plannen en acties”, aldus Mathias Declerck.

Lokale besturen zetten meer en meer in op het outsourcen van een aantal opdrachten aan specifieke experten ter ondersteuning van de diensten. Lokale economie is al lang geen afgelijnd domein meer. De toekomst zit in verweving, zowel op het niveau van beleidsvorming als in uitvoering ervan.
CityD-WES wil daarom verschillende expertisevelden gebundeld aanbieden. Een flexibel ‘all-in-one’ pakket van analyse tot implementatie met de garantie dat er steeds vertrokken wordt vanuit stevige fundamenten.

Foto’s in hoge resolutie vindt u hier.

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33