De sector van de food heeft het de afgelopen maanden zeer goed gedaan, dankzij corona. Maar corona heeft ook andere zaken blootgelegd. Namelijk, dat klanten terug de nabijheid willen opzoeken voor dagelijkse noden en dat online-faciliteiten ook in de food sterk zijn verbeterd. De reservaties via collect and go van Colruyt leverden alsmaar langere wachttijden op. Ook twijfelaars hebben de weg naar e-commerce gevonden. Sterke spelers, groot geworden met hypermarchés, moeten dus hun model aanpassen zoals blijkt uit het artikel over Auchan in Rijsel.

Hypermarchés zijn over hun hoogtepunt heen, nabijheid, gemak, ‘mandjeskopen’ voor kleinere huishoudens, vers en geurig zitten terug in de lift. Geen wonder dat de buurtsupers het zo goed doen en dat nieuwe spelers ook resoluut de kaart trekken van nabijheid, ruime openingsuren, proeven en ontmoeten.

CityD zoekt met overheden en de foodsector naar de juiste locaties voor duurzame verankering.

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33