CityD-WES Group logo

Bundeling van ervaring, expertise en enthousiasme

Twee sterke merknamen die nu echt de krachten hebben gebundeld. CityD en WES waren via een aandelenrelatie al aan elkaar gekoppeld.
Vandaag zijn alle consultancy-activiteiten gebundeld onder de vlag van CityD-WES nv.


Over CityD

CityD bestaat ruim 15 jaar en was bij aanvang gangmaker op vlak van centrummanagement, kernversterking en detailhandelsbeleid. Vandaag focust CityD zich in België en in Vlaanderen op de integrale ondersteuning en een A-tot-Z-begeleiding van steden en gemeenten, handelaars, ontwikkelaars en andere marktpartijen bij de realisatie van beleids-, investerings- en vestigingsbeslissingen. Van pril onderzoek over strategische keuzes tot gedurfde actieplannen voor stedelijke functies of projecten, dat is de weg die CityD met jou bewandelt.


Over WES

WES, ook bekend onder wes research and strategy, is al ruim 60 jaar een vaste waarde op vlak van ruimtelijk-economisch onderzoek, strategievorming en marktonderzoek. De missie van WES bleef al die jaren dezelfde: op basis van up-to-date informatie, gerichte onderzoeken en passende strategieën en actieplannen overheidsorganisaties en bedrijven helpen om gepast in te spelen op veranderingen en opportuniteiten in de werk- en stadsomgeving. Begonnen als studiedienst van de provincie West-Vlaanderen, bedient WES vandaag tientallen bedrijven, steden en gemeenten, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties in binnen- en buitenland met bijzondere aandacht voor de vakgebieden toerisme, leisure, vastgoed en marktstrategie.

5 pijlers, 2 merken, 1 benadering

CityD-WES Group beschikt over twee filialen (Brugge en Genk)
en over een team van experts in de diverse vakgebieden, onze vijf pijlers:

  • Lokale economie & retail
  • Toerisme & leisure
  • Vastgoed & gebiedsontwikkeling
  • Citymarketing & centrummanagement
  • Marktstrategie & marktonderzoek

Afhankelijk van jouw specifieke vraag of uitdaging spelen we hierbij onze merknamen uit
en stellen we het beste team voor jou samen.

De 2 merken onder CityD-WES Group

CityD logo

Het merk CityD refereert naar uitdagingen en kansen voor de stedelijke omgeving, onafhankelijk of de vraag nu komt van een overheid of van een private speler.

Gemene deler is steevast dat het resultaat van ons werk kan bijdragen tot een versterking van de economische en maatschappelijke dynamiek in regio’s, steden en gemeenten.

Haalbaarheid en wenselijkheid van en voor stedelijke voorzieningen staan hierbij centraal. Steeds wordt het draagvlak opgezocht tussen de diverse bestuursniveaus en private marktpartijen.

CityD komt naar ‘buiten’, naar de klant, de inwoner, de investeerder, de toerist.


DataD logo

Het merk DataD appelleert aan bedrijven en organisaties die nieuwe marktmogelijkheden wensen te exploreren.

Het ondersteunt bedrijven en organisaties die nood hebben aan objectieve analyses in de zoektocht naar een nieuwe identiteit of positionering, expansieplannen gedegen willen voorbereiden of de haalbaarheid van investeringen wensen in kaart te brengen.

DataD kijkt naar de intrinsieke kwaliteiten van een bedrijf of organisatie en biedt zich als sparringpartner aan bij het bepalen van de juiste organisatorische of marktgedreven keuzes.

DataD benadert de bedrijven, de vastgoedpartijen, de retailers.


Algemene voorwaarden

Lees hier onze Algemene voorwaarden


BE 0893.688.912

IBAN BE43 0017 3142 1001

Neem contact op met onze experts!

In functie van jouw vraag zetten wij het juiste merk in met de juiste mensen. Dit levert ongetwijfeld het juiste advies op voor jouw uniek project.