CityD-WES is al sinds 2018 opdrachthouder om Visit Flanders Convention Bureau te ondersteunen bij de uitwerking van het netwerk Flanders Heritage Venues. Dit netwerk van belevingsvolle en kwalitatieve congreslocaties biedt een internationaal publiek het beste van wat Vlaanderen te bieden heeft.

Na een intensief traject van kandidatuurstelling, met een pitch op 1 juni 2023, besliste de jury dat 12 meetinglocaties mogen toetreden tot het netwerk van Flanders Heritage Venues van Toerisme Vlaanderen. Een Flanders Heritage Venue is een inspirerende en unieke meetinglocatie waarmee Vlaanderen internationaal wordt gepresenteerd als kwaliteitsvolle congresbestemming.

Al sinds 2018 is CityD-WES, samen met Jeroen Bryon en CityCubes, partner van Toerisme Vlaanderen om de venues te begeleiden in het bieden van kwaliteit en beleving. In 2023 werd geopteerd voor een 2.0-format waarbij het Flanders Heritage Venue-netwerk open staat voor venues in erfgoedsites, maar ook voor locaties waar een unieke beleving wordt aangeboden. Ook viel het 3-stoelen-principe en de nood aan een minimumcapaciteit van 250 personen weg. Er werd een focus gelegd op het reizen naar morgen verhaal en kwantiteit maakte ruimte voor kwaliteit met de nadruk op duurzaamheid, beleving, toegankelijkheid en digitalisatie.

Sigrid Defurne, consultant bij CityD-WES, stond ook dit jaar in voor de uitvoering van de kwaliteitsscans. Als lid van de jury diende ze de pitches van de kandidaten te beoordelen. Dit gebeurde samen met de andere leden van de jury: Sam Versele, Melanie Van Oevelen en Willem De Graeve van Toerisme Vlaanderen. Maar ook venues die al tot het netwerk behoren: David Grant van het Iers College in Leuven en Patrick Cornelissen van de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen.

De 12 venues die sinds vandaag lid zijn geworden van het Flanders Heritage Venues-netwerk zijn:

Horta Grand Café in Antwerpen

4 locaties in Gent:

  • HA Concerts
  • De Oude Vismijn
  • Het Museum voor Schone Kunsten (MSK)
  • Zebrastraat

3 locaties in Brugge:

  • Het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge (BMCC)
  • Het Concertgebouw
  • La Brugeoise

De Grote Post in Oostende

Constant in Lier

Abdij van Park in Leuven

De Schouwburg Kortrijk, die vanaf 2025 opnieuw te bezoeken is na een grondige renovatie en uitbreiding.

Op de website van Toerisme Vlaanderen (klik hier) lees je meer over de 12 nieuwe Flanders Heritage Venues.

Wil je meer weten over onze pijler Toerisme & Leisure en de ondersteuning die we je met ons merk CityD kunnen bieden? Contacteer ons voor een vrijblijvende (digitale) afspraak!

Meer weten?

We vertellen je graag wat we allemaal gedaan hebben en wat we allemaal voor jou kunnen doen. Stuur ons een bericht met jouw vraag of bel ons even op!

Contacteer ons direct:

Tel: +32 (0)473 62 20 33